Noszvaj bővelkedik helyi ízekben, aminek bemutatása kötelesség! Kiemelkedőek a szilvára és birsalmára épülő étkek, de emellett a helyi pék, sajtosok és hentesek termékei is megérnek egy kóstolást. Ebből állítjuk össze a reggelit.
Falusi reggeli ajánlatunk:
Reggeli a kamrából: helyi tehénsajtok, helyi sonka és füstöltkolbász, szalámi, helyi kenyérrel és vajjal. - 2500 Ft
Reggeli a spajzból: 4 féle házilekvár 4 kis pirítóson, +1 házi akácmézzel. Tejjel/teával kínáljuk. - 2000 Ft
Reggeli a tyúkólból: 4 tojásos rántotta házi sonkával, noszvaji hagymával, mellé paradicsom, uborka és 2 szelet kenyér. A tojásrántotta szalonnazsíron készül, a kisült szalonnataréjt a reggelihez tálaljuk. Igény szerint kis pálinkával. - 2000 Ft
Felvágottak sajttal: felvágottak sajttal, kenyérrel, idényzöldségekkel. - 1500Ft
Virsli: roppanós virslik ketchuppal, mustárral és kenyérrel. - 1500 Ft
Müzli: műzli noszvaji aszalt gyümölcsökkel, tejjel vagy házi joghurttal. - 1200 Ft
A reggelihez az alábbi italok kérhetőek: helyi gyümölcs / gyógynövény teák forrásvízből, tej és kakaó, házi szörp szódával vagy forrásvízzel, forrásvíz, pálinka.
Családi reggeli ajánlatunk:
Családi reggeli tál: kolbász, sonka, felvágottak, sajtok, virsli (2 db), főtt tojás (2db), lekvárok (2 fajta), műzli noszvaji aszalt gyümölcsökkel, kenyér, idényzöldségek, tej, tea, kakaó. - 5000 Ft.
A reggeli 7:30-tól 10:00-ig vehető igénybe a Hűs Udvar szállóvendégei számára. Külső vendégek számára nem biztosítunk reggelit.
Bor
Fehér, rozé és vörös száraz borokat készítünk, amit igény szerint meg is mutatunk kizárólag a Hűs Udvar vendégei számára.
Étkezés a Faluban
A következő helyeket bátran ajánljuk:
Rozmaring Étterem (á la carte) - Asztalfoglalás: +36 36/463-465
Borvacsora a Gazsi Pincében - Előre bejelentkezés: +36 30/2539-550
Borvacsora a Magtár Fogadóban - Előre bejelentkezés: +36 20/9462-178
Hétköznaponként délben ebédet is rendelhet a LaciKonyhától. Az aktuális heti menüt a Hűs Udvaron naprakészen megkapja.