• Vendégház, pihenés, hangulat

  Vendégház, pihenés, hangulat

  A Hűs Udvar a megalkuvás nélküli pihenés és kikapcsolódás helye, ahol a noszvaji vintage hangulat, a nyugalommal és kényelemmel társulva járul hozzá a páros, vagy szűk családos pihenéshez.

 • Vidéki hangulat, meglepő kényelemben

  Vidéki hangulat, meglepő kényelemben

  Elhozzuk Önnek Noszvaj kék-fehér falusi hangulatát! Felújított és stílusában kissé újraértelmezett régi bútorokat használtunk a belső terek kialakításánál. Házunk baba- és gyermekbarát.

 • Jól felszerelt nappali-konyha, otthoni kényelem

  Jól felszerelt nappali-konyha, otthoni kényelem

  Érezze magát otthon Nálunk! A kredenc polcai számtalan érdekességet rejtenek.

 • Fürdődézsa a teljes relaxációs élményért

  Fürdődézsa a teljes relaxációs élményért

  Fürdődézsánk biztosíték arra, hogy rekreációja kiteljesedjen a Hűs Udvaron. Ha emellett az erdőbe is bevágyik, akkor 2 felnőtt kerékpárt biztosítunk Önnek ehhez!

Hűs Udvar Vintage Noszvaj

1 nap a történelem jegyében

Járják be a falut és éljék át az uradalmi lét, a paraszti lét és a nehéz zsellérsors mindennapjait!

Noszvaj történelme nagyon változatos volt, ami szerencsére az épített örökségeinkben és hagyományaink ápolásában jól fennmaradt.

Most egy érdekes sétával összekötött időutazásra invitáljuk Önöket, ahol betekintést nyerhetnek, a 19. századi noszvaji létbe. Hogyan? Az épített örökségeink és az ott tartott tárlatvezetések segítségével! A követező lépésekben ajánljuk mindezt megtenni:

Nemesi lét

De La Motte kastély

Az első állomás a De La Motte kastély, ami Magyarország legemberléptékűbb barokk kastélya! Itt megismerhetik többek közt Vécsey Anna és De La Motte márki történetét.

Idegenvezetés: 11.00 - 13.00 - 15.00 órai kezdéssel
Cím: Noszvaj 3325, Dobó István utca 10.

Magtár

A második állomás a Magtár, ami az uradalmi gabonatárolás helye volt. Jelenleg a Thummerer család birtokában áll, ahol egy néprajzi és ipar-kultúrtörténeti üvegkiállítás tekinthető meg, ami több mint 1500 tételből áll.

Nyitva tartás: Hétfő-Kedd: zárva, Szerda-Szombat: 10.00-17.00, Vasárnap: 10.00-15.00
Cím: 3325 Noszvaj, Szomolyai u. 2/A.

Jobbágy lét

Gazdaház

A helyi kék-fehér színvilágú paraszti építészet jellegzetességeit tükröző épület, mely helytörténeti jellegű kiállításnak ad otthont. Június, július, augusztus hónapokban 15:00-18:00 óra közt a helyszínen kemencés sütemények kóstolására is lehetőség nyílik. Ne hagyják ki!

Nyitva tartás: Hétfő-Csütörtök: zárva, Péntek-Vasárnap: 15.00-18.00
Cím: 3325 Noszvaj, Deák F. út 40

Summás lét

Barlanglakások - Pocem

A XIX. század elejétől alakulhattak ki Noszvajon a barlang- és pincelakások. A Bükkalján, a könnyen megmunkálható riolittufa adta a lehetőséget és a nagymértékű elszegényedés hozta létre ezeket. Ma a barlanglakások már lakatlanok, a falu délkeleti részén, a „Pocem”-ben lévők jó részében pedig alkotótelep működik. Nagyon érdekes látvány!

Nyitva tartás: folyamatos
Cím: 3325 Noszvaj, Deák F. út végén kövesd a táblát.

Mindezek meglátogatásával egy kellemes bő délutáni programot tudhatnak maguk mögött.